blogger counter

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

«Όποιος βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται και κάθεται αδρανής, είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος» ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣhttps://www.youtube.com/watch?v=IPJQddtEJHU


Διαχρονικό μήνυμα του Νικολάου Πλαστήρα προς όλους τους Έλληνες

«Το πλανάσθαι ανθρώπινον, αλλά το ομολογήν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός και ευγενέστερος ανδρισμός. Ένας λαός ούτω μόνον σκεπτόμενος αποτρέπει τας εκ της πλάνης συμφοράς και ευημερεί».

«Όποιος βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται και κάθεται αδρανής, είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος».


- Νικόλαος Πλαστήρας (Μαύρος Καβαλάρης)1883-1953
Έλλην στρατιωτικός και πολιτικός


http://nikolaosplastiras.blogspot.com/

ΗΡΩΙΚΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕΪΤΑΝ ΑΣΚΕΡ

Στην Μικρασιατική εκστρατεία έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες με λίγες απώλειες που τον έκαναν γνωστό στους αντιπάλους που τον ονόμασαν «καρά-πιπέρ» (μαύρο πιπέρι), ενώ το 5/42 σύνταγμα ευζώνων έγινε γνωστό ως «σεϊτάν ασκέρ» (στρατός του διαβόλου). Κατά την προέλαση, έφτασε μέχρι το Καλέ-Γρότσο, πέρα από τον Σαγγάριο. Αναφέρεται ότι τις νύχτες έμενε μόνος του ως σκοπός για να ξεκουράζονται οι άντρες του, και κοιμόταν έφιππος κατά την πορεία της επόμενης ημέρας. Κατά την κατάρρευση του μετώπου ο Πλαστήρας κατάφερε να δώσει μάχες υποχωρώντας τακτικά, μαζεύοντας στρατιώτες από διαλυμένες μονάδες. Με την καθυστέρηση που προέβαλε στην επέλαση του εχθρού έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς πρόσφυγες να διαφύγουν, σώζοντάς τους από τους Τούρκους. Για την πράξη του αυτή αγαπήθηκε πολύ από τους πρόσφυγες, στο σημείο να βαφτίζουν τα παιδιά τους με το όνομα του.


ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΩΣ ΙΔΥΟΦΥΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ

Λίμνη Πλαστήρα
Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα, η δε ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του, και είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και την Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε πως "εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη", απ' όπου και το πιο γνωστό της όνομα.
Η χρηματοδότησή της έγινε από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις) και την κατασκευή ανέλαβε γαλλική εταιρεία. Σήμερα τη διαχείριση του φράγματος έχει αναλάβει η ΔΕΗ. Πριν την κατασκευή της λίμνης, υπήρχε στο οροπέδιο το λεγόμενο αεροδρόμιο Νεράιδας, που δημιουργήθηκε κατά την κατοχή από τους Άγγλους, όπου και προσγειώθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα το πρώτο συμμαχικό αεροπλάνο (Αύγουστος 1943).ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΥΣ ΑΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΤΩΧΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΜΥΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΜΙΖΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΚΛΠ, ΚΛΠ...
ΔΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ:

Λίγες μέρες μετά την κηδεία του (1953),οι συγγενείς του κατέγραψαν τα περιουσιακά του στοιχεία. Βρήκαν στην τσέπη του 216 δρχ. Και δέκα δολάρια. Καμιά κατάθεση σε τράπεζα. Κανένα ακίνητο. Ούτε σπίτι δικό του δεν είχε!

Κάποτε,γράφει πάλι ο δημοσιογράφος Βάσος Τσιμπιδάρος,ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη,για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ξενοδοχεία και δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια τράπεζα και μίλησε με το διοικητή. Τι,απόρησε εκείνος. Ο Πλαστήρας δεν έχει σπίτι; βεβαίως θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους . Πάρτε αυτό το έντυπο να το συμπληρώσει και να το υπογράψει. Το δάνειο θα εγκριθεί αμέσως. Χαρούμενος έτρεξε στον Πλαστήρα να του αναγγείλει το ευχάριστο νέο. Άιντε,ρε Γιάννη,του είπε. Με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο αν μαθευτεί πως εγώ,ο συνταξιούχος,πήρα τόσο δάνειο για σπίτι; Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε. ( Ο Πλαστήρας και η εποχή του,τόμος Γ, Σέφης Αναστασάκος, Εκδόσεις Επικαιρότητα)

Ο.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ

4ΟΝ) ΤΟ 1920 Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟΥΦΕΚΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ.
ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥΦΕΚΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

Πως; Ιδου πως : Ενώ η «Βασιλομητωρ» εβραιομογγολα μισσεληνικη δηλητηριωδης κομπρα Ελισσαβετ καταγεται από τον ψευδονυμο οικο «WINDSOR», ο συζυγος της, Φιλιππος (PHILIP) είναι υιος του «ελληνα» πριγκηπα Ανδρεα (ANDREW) Holstein Glücksburg αδερφου του βασιληα Κωνσταντινου Α’. Ο Ανδρεας ειχε διορισθει από τον βασιληα αδελφο του το 1921, ως διοικητης του Β’ Σωματος Στρατου του ελληνικου εκστρατευτικου Σωματος Μικρας Ασιας. Γραφει ο Νικος Μακρυγιαννης στην σελιδα 158 του βιβλιου του «Οι Πρωθυπουργοι της Ελλαδος»:
«Η επαναστατικη επιτροπη (αποτελουμενη από τους Σ. Γονατα, Ν. Πλαστηρα, Λ. Σακελλαροπουλο, Α.Γεροντα, και Χατζηκυριακο αφου διεταξε την εκτελεση της θανατικης ποινης του Εκτατου Ειδικου Στρατοδικειου εναντιον των Δ. Γουναρη, Ν. Στρατου, Γ. Μπαλτατζη, Ξ. Στρατηγου, και Γ. Χατζηανεστη (Αρχιστρατηγου) δια «εσχατη προδοσια» στις 15 Νοεμβριου 1922 στο Γουδι Αττικης) μαλιστα ειχε σκοπο να συνεχισει τις καταδικες (και εκτελεσεις θανατικων ποινων) με πρωτον υποψηφιο στον καταλογο τον (εβραιοσαξονα μογγολο) πριγκηπα Ανδρεα (Holstein Glücksburg, αδελφο του τοτε βασιλεως Κωνσταντινου Α’ και υιο του Βασιληα Γεωργιου Α’ Holstein Glücksburg της Ελλαδος) με την κατηγορια ότι στις 27 Αυγουστου του 1921 ενώ ελαβε εντολη ως Διοικητης του Β’ Σωματος Στρατου να εκτελεσει ορισμενον ελιγμο επιθεσεως μαζι με τα ελληνικα Α’ και Γ’ Σωματα Στρατου κοντα στον Σαγγαριο (εναντιον του Τουρκικου Στρατου) αυτος δεν υπακουσε και διεταξε αντιθετη μετακινηση (οπισθοχωρησεως η οποια ανοιξε «κερκοπορτα» - ρηγμα – κενο στο κεντρο του ελληνικου μετωπου της γραμμικης παραταξεως: Α’ – Β’ – Γ’ Σωματα Στρατου, το οποιο προκαλεσε ανατροπη αυτου του μετωπου από τον τουρκικο στρατο).

Όμως η δραστικη επεμβαση του Αγγλου (Αγγλοεβραιου) ναυτικου Ακολουθου στην Αθηνα Πλοιαρχου Τζεραλντ Ταλμποτ (GERALD TALBOT), που ειχε ερθει με ειδικες εντολες του (εβραιοσαξονα Λορδου) Κωρζον (KOWRON) συνετελεσε ν’αποφυγει την καταδικη. Αλλωστε ο Θ. Παγκαλος σαν μελος της κυβερνησεως ειχε υποδειξει στο Στρατοδικειο να αποφυγουν την καταδικη του Πριγκηπα Ανδρεα». (Ολες οι παρενθεσεις εχουν τεθει από την Ο.Ε.Α.)
Ο ιστορικος Νικος Μακρυγιαννης, ως οργανο της ελληνοεβραικης βουλης (Αβουλιας) των ελληνων, δεν γραφει ολη την αληθεια η οποια είναι ότι, όταν ο αρχιπροδοτης του ελληνικου μετωπου της Μικρας Ασιας του 1921 «ελληνας» πριγκηπας Ανδρεας, επεστρεψε πρωτος στην Ελλαδα εγκαταλειποντας τον ελληνικο στρατο να σφαγει στον Σαγγαριο Τουρκιας, ο αδελφος του, «Βασιληας» Κωνσταντινος Α’, υιος του Γεωργιου Α’ ως πρωτου Βασιληα της Δυναστειας HOLSTEIN GLÜCKSBURG στην ελλαδα (μετα την εκδιωξη του Οθωνα Α΄OTTO or OTTO-MAN η’ Οθωμανου WITTELSBACH εβραιοσαξονα μογγολου εκ μογγολικης Βαυαριας), διορισε τον πριγκηπα Ανδρεα Διοικητη του τοτε Ε’ Σωματος Στρατου Ιωαννινων (5th Army Corps of Ioannina). Μετα το κινημα των Πλαστηρα και Γονατα Συνταγματαρχων Ηρωων του πολεμου Μικρας Ασιας το οποιο ανετρεψε τον Βασιληα Κωνσταντινο Α’ Holstein Glücksburg ο οποιος θρασυδειλως διεφυγε στην Ιταλια (είναι χαρακτηριστικο των θρασυδειλων εβραιων Holstein Glücksburg να διαφευγουν κρυφιως προς Ιταλια), η «επαναστατικη επιτροπη» με προεδρο τον Πλαστηρα καθαιρεσε ατιμωτικως τον «Πριγκηπα» του εβραικου πρωκτου Ανδρεα από ολους τους στρατιωτικους βαθμους και τον εσυρε ενωποιων του εκτατου ειδικου στρατοδικειου Αθηνων το οποιο τον κατεδικασε σε θανατο δια «Εσχατη Προδοσια» και «Προδοσια της Χωρας».

Ενώ ηταν φυλακισμενος ως μελλοθανατος, επενεβη ο αγγλοεβραιος TALBOT και αλλοι στρατιωτικοι Ακολουθοι αλλων Πρεσβειων στην Αθηνα, με αποτελεσμα η κυβερνηση του Συνταγματαρχου Γονατα να τον απελασει ατιμωτικως από την ελλαδα, στερωντας του όλα τα πολιτικα δικαιωματα («Πολιτικο Νεκρος» - «Politicaly Defungt»), την ελληνικη ιθαγενεια, κάθε Βασιλικο – Πριγκηπικο Αξιωμα, και δικαιωμα βασιλικης διαδοχης στον θρονο της ελλαδος. Ο Ατιμασμενος Εξευτελισμενος Προδοτης Απατρις πλεον «Πριγκηπας της Ελλαδος» Ανδρεας εβραιοσαξονας μογγολος HOLSTEIN GLÜCKSBURG, τελικως κατεφυγε (που αλλου;) στο Λονδινο οπου νυμφευφεις μια ομοια του εβραιοσαξονισα μογγολα γεννησε τον σημερινο «Βασιλικο συζυγο» της Ελισσαβετ της Αγγλιας, Φιλλιπο, «Αρχιστρατηγο της Αγγλιας».
Αποτελει ΟΝΕΙΔΟΣ δια τον Αγγλικο Στρατο και δια ολους τους πολιτες της Αγγλικης κοινοπολιτειας (Καναδα, Αυστραλιας, Αγγλιας, Νεας Ζηλανδιας, κλπ)το ότι ο «Βασιληας» και «αρχιστρατηγος» της Αγγλιας Φιλιππος είναι υιος ενός ΠΡΟΔΟΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ τον οποιον οι ελληνες εξευτελισαν, καταδικασαν εις θανατον, και λογω ξενων πιεσεων δεν τον σκοτωσαν, όπως του αξιζε ΑΠΟΛΥΤΩΣ, αλλα τον απελασαν ως αναξιο ακομη και μιας ΕΝΤΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΠΡΕΠΟΥΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΝΗΣ.-

ΔΕΙΤΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΑΝΑΡΧΙΔΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Πρίγκιπας Ανδρέας Γλύξμπουργκ: Θα ήξιζε πράγματι να παραδώσωμεν την Σμύρνην εις τον Κεμάλ...

"Απαίσιοι πραγματικώς είναι οι εδώ Έλληνες, εκτός ελαχίστων. Επικρατεί Βενιζελισμός ογκώδης και κατά την...
15ην Δεκεμβρίου [σημ.: εορτή του Αγίου Ελευθερίου] είχον κλείσει σχεδόν όλα τα καταστήματα. Θα ήξιζε πράγματι να παραδώσωμεν την Σμύρνην εις τον Κεμάλ δια να τους πετσοκόψη όλους αυτούς τους αχρείους, οι οποίοι φέρονται ούτω κατόπιν του φοβερού αίματος όπερ εχύσαμεν εδώ...."

Ι. Μεταξά, Ημερολόγιο, Παράρτημα 1921-1922, σ. 757-60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ